Vize Bilgileri
Fransa Aile Birleşimi
Fransa aile birleşimi, Fransa ülkesinde resmi bir şekilde oturma iznine sahip olan kişilerin Fransa ülkesi sınırları içerisinde ve kanunlar neticesinde ikamet izni hakkı tanıyan uzun süreli (D tipi) vize kategorisidir. Avrupa vatandaşları, Avrupa Ekonomik Birliği ve İsviçre ülkesinin vatandaşları bu vize kategorisi içerisinde muaf bir şekilde tutulur iken, bu bölgeler kapsamı dışarısında bulunan mevcut üçüncü ülke vatandaşları ise Fransa aile birleşimi vize kategorisine tabi tutulmaktadırlar. Aile birleşimi hakkında detaylı bilgiler.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Fransa aile birleşimi vize türüne başvuruda bulunacak olan kişilerin, Fransa ülkesinin sınırları içerisinde uzun bir dönem yasal koşullar içerisinde ikamet eden bir aile üyesinin olmasının akabinde onun yanına yerleşim sağlamak adına aile birleşimim izninden yararlanabilmektedir.
Fransa aile birleşimi vizesi ise uzun süreli (D tipi) bir vize kategorisi şeklinde yer almaktadır. Bu nedenle Fransa ülkesindeki yetkili makamların tüm talep etmiş olduğu koşulların doğru ve tutarlı bir şekilde yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler Fransa aile birleşimim vize kategorisine başvuru gerçekleştirmeden önce Türkiye sınırları içerisinde olan resmi makamların vizeyi onaylamasının ardından kişiler bu vizeye sahip olabilmektedir.
Kişinin başvuruda bulunduğu Fransa aile birleşimi vizesi onay aldıktan daha sonra, başvuru sahibinin yetkili Fransa ülkesinin makamlarına giderek kayıt işlemlerinin gerçekleştirmesi gerekmektedir. Fransa aile birleşimi için sitemizde aşağıda bulunan kısımdan gerekli evraklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Fransa Aile Birleşimi Vize Koşulları Nelerdir?
Fransa ülkesinin aile birleşimi vizesi adına başvuruda bulunacak olan kişiler, aile birleşimi işlemleri yapılacak olan aile üyesinin ya da akrabanın, 18 ay süre kapsamı içerisinde Fransa ülkesinde oturum izni ile beraberinde de ikamet ediyor olması şarttır ve en önemli koşullar arasında yer almaktadır.
Kişiler, aile birleşimi adına Fransa ülkesi sınırları içerisinde bulunan yetkili makamlara başvuru yapması talep edilmektedir. Bunun yanı sıra aile birleşimi adına başvuruda bulunacak olan kişilerin, tüm işlemlerden önce Fransa uzun süreli vize talebi doğrultusunda yetkili makamlara başvuru işlemlerini başlatarak başvuruda bulunması talep edilmektedir.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Evrakları Nelerdir?
Fransa aile birleşimi vizesi başvuru evrakları yetkili makamların talep etmiş olduğu netice doğrultusunda şu şekilde sıralanmaktadır;
- Pasaport: Kişinin Fransa ülkesi adına yapacak olduğu aile birleşimi vizesi adına mevcut pasaportunun seyahat dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha kesinlikle geçerliliğini koruması gerekmektedir.
- Biyometrik Fotoğraf: Kişinin 2 adet biyometrik fotoğrafını, güncel halini yansıtacak ve en son 6 ay içerisinde çekilmiş olması koşulu ile başvuru evrak dosyasının içerisinde bulundurması gerekmektedir.
- Kimlik Fotokopisi: Kişinin kimlik bilgilerinin ön ve arka yüzü olacak şekilde renkli taranmış fotokopisinin de başvuru evrak dosyasının içerisinde ibraz etmesi talep edilmektedir.
- Oturum İzni: Kişi, başvuruda bulunacak olan kişi ikamet etmiş olduğu ülkenin vatandaşı değil ise, ülke sınırları içerisindeki yasal ikamet oturum iznini de sunması gerekmektedir.
- Doğum Belgesi: Fransa ülkesinin vatandaşı olan eşin ya da Fransız vatandaşlığı sertifikası ve yahut doğum belgesinin tamamının sureti ya da Fransa ülkesinin vatandaşlığına geçiş evrakının aslının sureti beyan edilmesi gerekmektedir.
- Evlilik Cüzdanı: Kişi, eş durumundan dolayı vize başvurusu gerçekleştirmek istiyor ise, evlilik cüzdanının ibraz etmesi gerekmektedir.
- Aile Cüzdanı: Aile cüzdanı, yapılan nikahın 3 aydan da eskiye dayanmasının akabinde; Türk vatandaşlığı bulunan eşin tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini de kesinlikle gerekli başvuru evrak dosyası içerisinde bulundurması gerekmektedir.
*Tüm bu belirtilen bilgilerin akabinde, tam vukuatlı nüfus kayı örneğinin ve bunun beraberinde tüm gerekli talep edilen belgelerin dili İngilizce diline ya da Fransızca diline çevrilmiş noter onaylı tasdikname talep edilmektedir. Başvuru sırasında sunulacak olan Türkçe dilindeki evrakların hiçbirisi yetkili makamlar tarafından kabul edilmemektedir. Tüm çeviri işlemleri ise, başvuruda bulunan kişinin tarafına ait bir işlemdir.
**Aile Birleşimi vizesinin sonuç alma süreleri: Talep edilmiş olan vize şartlarının yerine getirilmiş olmasından ya da getirilmiş olmamasından kaynaklanarak, kişinin yapmış olduğu vize başvuru süreci 1 ya da 2 ay kadar bir süre zarfı içerisinde değerlendirme aşamasına tabi tutulabilmektedir. Yetkili makam resmî tatillerini ve bunun beraberinde yabancı pasaportları kapsam dışarısında tutmaktadır.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Kişinin Fransa aile birleşimi adına evrak listesini, vize başvuru işlemleri sırasında yerine getirebilmek için yetkili makam tarafından talep edilmiş olan evrak bilgilerini içermesi gerekmektedir. Başvuru işlemlerinde bulunan kişinin durumuna bağlı olarak, Konsolosluk Vize Bölümü gerekli gördüğü takdirde, yeni evrak talebinde bulunabilme hakkına sahiptir.
- Başvuru belgelerinin eksiksiz bir şekilde tamamlayan kişilerin randevuları, uygun olan ilk iş günü içerisine alınacaktır. Yetkililer tarafından randevu gün ve saati de başvuru yapacak olan kişinin onayı içerisinde tarafına sunulacaktır.
- Temsilciler, başvuru işlemlerinin kusursuz ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek adına, parmak izi bilgilerinin alım aşamasında kişiye eşlik edecektir. Ancak, pasaport alımı sırasında verilmiş olan parmak izi, Fransa Konsolosluğu ve diğer resmi kurum tarafından hiçbir şekilde bir geçerliliği söz konusu değildir.
- Başvuru sırasında talep edilen evrak ve belgelerin tamamlanmış olması, mutlaka kişiye vize verileceği anlamını taşımamaktadır. Fransa ülkesinin vize başvuruları ile ilgili verilecek olan son karar ve yetki mercileri kesinlikle konsolosluklar ve büyükelçilikler olacaktır. Ayrıca yetkilendirilmiş olan kuruluşların, hiçbir şekilde kişinin yapmış olduğu vize başvuru işlemleri adına karar verme yetkisinin bulunmadığı gibi, müdahale etme hakkı da yoktur.
Fransa Vize Reddi
Fransa ülkesi adına yapılacak olan başvurular, yetkili makamlar tarafınca beyan edilmesi gereken şartlar yerine getirilmediği takdirde ret kararı ile sonuçlanabilmektedir. Fransa ülkesi adına vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin sahte ya da kimlik bilgileri ile tutarsız evrak beyan etmesi, seyahat nedeninin kanıtlayamaması, başvuruda bulunacak olan kişinin seyahat bitim tarihi bitiminde Fransa ülkesinden ayrılacağını gösterecek olduğu belgeleri ibraz edememesinin akabinde kişinin Fransa ülkesi için yapmış olduğu vize başvuru süreç değerlendirme aşaması olumsuz bir şekilde sonuç bulacaktır.
Seyahat Belgelerinden Kaynaklı Vize Reddi- Fransa ülkesi adına vizelerde beyan edilecek olan belgelerin güncel olması, orijinal olması ve geçerliliğinin devam edebilir nitelikler doğrultusunda olması gerekmektedir. Fransa vize işlemleri için beyan edilecek olan belgelerin sahte ya da tutarsız olması gibi durumların akabinde kişinin vizesi ret kararı ile sonuç bulacaktır.
Schengen Giriş Yasağı Nedeni ile Vize Reddi- Kişinin SIS üyesi olan ülkelerinden herhangi birisine giriş yasağının olduğu bir belge ya da kayıt yetkili makamlar tarafından tespit edilir/bulunur ise kişinin yapmış olduğu Fransa vize başvurusu olumsuz bir şekilde geri dönüt alacaktır.
Ekonomik Şartlar Nedeni ile Vize Reddi- Fransa ülkesi adına vize başvurusunda bulunacak olan kişiler, Fransa seyahat süreci kapsamı içerisinde seyahat masraflarını karşılamak adına yeterli bir maddi birikintisi ya da maddiyatı mevcut değil ise, yapmış oldukları Fransa vize başvuru talebi ne yazık ki olumsuz bir şekilde değerlendirilecektir. Bu nedenle kişinin banka hesabı içerisinde en az 5.000TRY bulundurması gerekmektedir.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi S.S.S
Fransa aile birleşimi sınav soruları nelerdir?
Fransa aile birleşimi için oturum izni almak isteyenler, Fransa uzun dönemli vizesi ile ülkeye gittiklerinde göçmenlik bürosunun yetkilendirdiği başvuru merkezinde randevuya girmektedir. Randevuda, Fransa’ da yaşamak isteyen başvuru sahibinin A1 seviyesinde Fransızca dil bilgisine ölçmeyi amaçlayan yazılı ve sözlü sınav yapılmaktadır. Yazılı sınav kişiden kişisel bilgilerini yazmayı isteyen ve çoktan seçmeli sorularla dil bilgisini ölçen bir sınavdır. Sözlü sınav ise Fransız yetkililerin kişiyle genel olarak sohbet ettikleri, kişi hakkında bilgi aldıkları, kişiye soru sorarak cevapları yoluyla Fransızca bilgisini ölçtükleri bir görüşmedir.
Fransa aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2020?
Fransa kısa süreli vize başvurularında 3 ile 15 gün arasında başvurular sonuçlandırılabilmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi gibi uzun süreli vize türlerinde ise başvuruların değerlendirilmesi Fransa Dışişleri Bakanlığı’ nın inisiyatifinde olduğundan başvuruların sonuçlandırılması süreci uzamaktadır.
Fransa aile birleşimi dil kursu kalktı mı?
Fransa aile birleşimi oturum izni almak isteyenlerin en az A1 seviyesinde, günlük yaşamda kendilerini ifade edebilecekleri kadar Fransızca bilmeleri gerekir. Fransa aile birleşimi için oturum izni almak isteyenlerden, dil yeterliliğini geçememesi durumunda Fransız yetkililer tarafından belirli düzeyde dil kursu almaları istenmektedir
Fransa aile birleşimi forum üzerinden bilgi alabilir miyim?
Fransa aile birleşimi vizesinin nasıl alınır, konusu hakkında forum gibi sosyal platformlar üzerinden sorulan sorulara genellikle doğru yanıtlar verilmemektedir. Bu platformları üzerinden sorulacak sorulara doğru ve güncel olmayan yanıtların gelebilme ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle Fransa aile birleşimi hakkında akredite başvuru merkezleri ya da alanın içinde bulunan seyahat acentalarından bilgi alınmalıdır.